Ga naar hoofdinhoud
Handige links

Via onderstaande sites kun je verder zoeken naar de bijzondere geschiedenis van Schouwen-Duiveland. Of zoeken naar handige tips vinden voor je werkstuk.
Heb je zelf suggesties voor een handige link? Stuur ‘m door, misschien kun je anderen ermee helpen?

NMe Schouwen-Duiveland

De medewerkers van de Stichting Natuur en Milieueducatie Schouwen-Duiveland coördineren in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland het brede aanbod van natuur- en milieueducatie op het eiland.

Centrum KCE Oosterschelderegio

Centrum KCE Oosterschelderegio is hèt centrale aanspreekpunt voor cultuureducatie op alle scholen in de Oosterschelderegio. In opdracht van de provincie Zeeland en zeven Oosterscheldegemeenten zet Centrum KCE zich in om zoveel mogelijk leerlingen in aanraking te brengen met culturele activiteiten.

Zeeuwse ankers

Zeeland kent vele gezichten, waarvan de meeste zich afspelen op de grens van zee en land. Achter al die gezichten zit een verhaal. Zee en land bepalen al eeuwenlang hoe in deze provincie mensen wonen, waarom bedrijven zich er vestigen en waarom toeristen er graag verblijven. Er zijn verhalen over landschappen, over monumenten, bij voorwerpen in musea en verhalen over mensen. Zeeuwse Ankers verbindt die verschillende onderdelen van erfgoed en landschap met elkaar.

Gemeente Schouwen-Duiveland

Met uw vragen over het verre én het recente verleden van Schouwen-Duiveland kunt u terecht bij het gemeentearchief Schouwen-Duiveland, het historisch documentatiecentrum van de gemeente. Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland bewaart niet alleen archieven van de voormalige gemeenten, maar ook die van kerken, verenigingen, bedrijven en personen.

SCEZ Erfgoededucatie

Cultureel erfgoed is overal om ons heen. Gebouwen, schilderijen, vondsten, archiefstukken zijn een tastbaar en concreet leermiddel om de geschiedenis te ontdekken en te bestuderen. Vooral de verhalen achter erfgoed zijn leerzaam en leuk.

Bewaerschole

Het karakteristieke gebouw aan de Weststraat in Burgh Haamstede werd in 1873/1874 gebouwd als bewaarschool (= kleuterschool). De bouw gebeurde in opdracht van het Burgerlijk Armbestuur. Tot 1956 gingen er vele kleuters uit Burgh en Haamstede naar school. Hierna werd het gymlokaal, postkantoor, repetitielokaal van de plaatselijke fanfare en mortuarium. Vanaf 1975 is het een tentoonstellingsruimte.

Back To Top