Ga naar hoofdinhoud

Dit najaar de cursus Geschiedenis Leeft!

De Vereniging Stad en Lande organiseert deze herfst de cursus Geschiedenis Leeft! Het wordt een zeer boeiende cursus van vier avonden met verschillende thema’s en sprekers, die zijn gerelateerd aan de geschiedenis van Schouwen-Duiveland. De cursus wordt gegeven op locaties die passen bij het onderwerp. De avonden starten om 19.30 uur (inloop (19 uur) en duren tot uiterlijk 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom om zich in te schrijven.

Op donderdag 12 oktober in Noordwelle is het onderwerp ‘Kloosters op Schouwen Duiveland’, de lezing wordt gegeven door Henk Dalebout. Op donderdag 26 oktober is het in Ellemeet en spreekt Huib Uil over ‘Stormvloeden en de verdronken dorpen van Schouwen-Duiveland’. Donderdag 9 november in Zonnemaire heeft de lezing als onderwerp ‘Ontwikkelingen uit de wetenschappelijke revolutie van de 17e en 18e eeuw op Schouwen-Duiveland, met een hoofdrol voor Job Baster’, spreker is Peter Vleugel. En tenslotte op donderdag 16 november te Zierikzee geeft Ilja Mostert een lezing over ‘De rechtspraak op Schouwen-Duiveland vanaf de middeleeuwen tot 1811’.

De kosten van de cursus bedragen € 50 voor 4 avonden (€ 45 voor leden van Stad & Lande). Deze prijs is inclusief koffie/thee.

Als u belangstelling heeft, kunt u deze data alvast in uw agenda zetten.

Aanmelden kan al via activiteiten@stad-en-lande.nl

Back To Top