Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Jubilerend Stad & Lande pakt uit

Monumentenwandeling met levend(ig)e verrassingen eerste van zestal activiteiten.

Tachtig jaar. Zo lang bestaat de heemkundige vereniging van Schouwen-Duiveland inmiddels. Opgericht in 1939 en sindsdien nauw en gepassioneerd betrokken bij alles wat het voormalige eiland zo mooi en bijzonder maakt. Soms verontwaardigd en als het moet in actie, maar meestal tevreden en genietend van de schoonheid van Schouwen-Duiveland door deze te ervaren en bewonderen, te onderzoeken en verkondigen.
Zo ook met de viering van het 80-jarig bestaan van de vereniging in 2019. Meerdere invalshoeken en aspecten van de geschiedenis en het landschap van Schouwen-Duiveland worden in een zestal activiteiten verkend en beleefd. Met wandelingen, lezingen, een boottocht, busreis en speciale publicaties en bijeenkomsten. De vereniging is ondanks haar leeftijd immers nog altijd springlevend en geestdriftig en vastbesloten ook tijdens het jubileumjaar leden en ook nieuwe leden kennis te laten maken met haar werk.

Stad en Lande verwelkomt zowel leden als niet leden op zaterdag 23 maart vanaf 11.00 uur tot in de middag met wandelingen door monumentaal Zierikzee van zo’n anderhalf uur langs bijzondere plekjes, straten vol geschiedenis, statige monumenten en kleine pareltjes waar je dagelijks misschien zomaar voorbij loopt. Juist ook interessant voor de inwoners van Schouwen-Duiveland. Ieder kwartier vertrekt een klein groepje met een routebeschrijving voor een onvergetelijk avontuur door de Zierikzeese binnenstad waarbij de deelnemers verrast worden met levend(ig)e acties.

Wie zich voor 18 maart aanmeldt via de website verneemt waar het vooralsnog geheime startpunt is en hoe laat er gestart wordt. Deelname is, zowel voor leden als niet-leden, geheel gratis.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top