Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Kop van Schouwen ontdekken met Stad en Lande

Geschiedenis verkennen van burcht, bunkers, bos, baken en bezetting.

In het kader van de jubileumactiviteiten rond het 80-jarige Stad en Lande nodigt de vereniging ook dit keer alle belangstellenden, leden en niet-leden, uit om hun kennis te verdiepen over de Kop van Schouwen. Vanuit Slot Haamstede wordt op vrijdagmiddag 3 mei vanaf 14.30 uur het gebied verkend tijdens een inspirerende wandeling door het Slotbos en de Zeepeduinen.

Na een introductie op het slot en een bezoek aan de Ridderzaal wordt het unieke gebied bezocht dat zich kenmerkt dankzij het dynamische landschap met overweldigende natuur, de markante vuurtoren en de imposante bunkers. Meerdere gidsen nemen het woord en vertellen over de geschiedenis, de anekdotes en wetenswaardigheden.

Niet alleen de geschiedenis wordt uitvoerig belicht. Stad en Lande zou Stad en Lande niet zijn als niet ook de toekomst van het gebied belicht wordt.

Na de wandeling kan optioneel van een gezamenlijke maaltijd gebruik worden gemaakt om vervolgens de voorjaarsvergadering te bezoeken met aansluitend een lezing van Jop Steenhof de Jong met de titel “De Kop van Schouwen in 80 jaar”.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top