Ga naar hoofdinhoud

Oorkonde-uitreiking Stad & Lande

Stad & Lande reikt drie oorkondes uit voor opmerkelijke en/of zeer geslaagde restauraties.

In de statuten van de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland wordt onder andere genoemd dat de vereniging zich inzet voor het behoud van monumenten of andere bijzondere panden. In dit kader zoekt onze monumentencommissie tweejaarlijks naar opmerkelijke en/of zeer geslaagde verbouwingen, restauraties en reconstructies ter behoud van historie en erfgoed op Schouwen-Duiveland.

Dit jaar zijn er drie panden verkozen voor een Stad & Lande oorkonde welke zijn uitgereikt tijdens de ledenvergadering van 19 mei jl.

Het betreffen het woonhuis aan de Oude Haven 35  Zierikzee, boerderij de Van Zuijenshoeve aan de Lageweg 5  Burgh-Haamstede en het Mondragoncomplex aan de Oude Haven Zierikzee.

Stad & Lande erkent de bijzondere verdiensten van de eigenaren en acht het zeer waardevol dat deze 3 beeldbepalende gebouwen met behoud van vele historische details behouden zijn voor de toekomst.

Op de bijgevoegde foto de uitreiking van de Stad & Lande oorkonde met gevelschildje aan Erica Recourt, de huidige eigenaar van de Van Zuijenshoeve te Burgh-Haamstede. De oorkonde werd uitgereikt door Wilbert Stadhouders, voorzitter van de monumentencommissie van Stad & Lande.

Back To Top