Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Stad & Lande 80 jaar

Morgen, 25 januari 2019, is het precies 80 jaar geleden dat de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland werd opgericht. Met bijna 650 leden is het één van de grootste verenigingen in de gemeente.

Stad & Lande waakt over het monumentale en cultuurhistorische erfgoed en dat is nog onverminderd actueel, omdat het erfgoed belangrijk is voor het welzijn en woonplezier van de inwoners van Schouwen-Duiveland en voor de bezoekers van ons mooie “eiland”.

Omdat het lustrum samenvalt met de viering van Zierikzee 800 jaar stadsrechten organiseert Stad & Lande dit jaar een aantal evenementen, waaronder een verrassende monumentenspeurtocht in Zierikzee op 30 maart en een nostalgische boottocht naar Katseveer op 15 juni.
De evenementen zijn voor iedereen, ook niet-leden, toegankelijk. Het volledige programma wordt later dit voorjaar bekendgemaakt o.a. via onze eigen uitgaven en op onze website.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top