Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Stad & Lande-fietstocht ‘Langs de oevers van de Ouwe Gouwe’ op zat. 12 juni 2021

Onder ideale weers­­omstandig­­heden gingen zaterdag 12 juni 2021 maar liefst 128 deel­nemers de fietstocht Langs de ouwe Gouwe rijden.
Gespreide starttijden en drie startlocaties: Brouws museum in Brouwershaven, Goemanszorg in Dreischor en De Stads en Commerciewerf in Zierikzee, op welke locaties de fietsers een toelichting kregen van Stad en Lande, maakten het event coronaproof.
We kijken terug op een fantastische dag!

Tijdens de Middeleeuwen verdeelde de rivier de Gouwe het huidige Schouwen-Duiveland. Hoe stroomde de Gouwe vroeger en welke sporen uit die tijd zijn nu nog steeds zichtbaar? En wat speelde zich door alle eeuwen heen allemaal af op de Gouwe?

Deze Stad & Lande-fietstocht geeft u antwoord op uw vragen. Aan de hand van de routebeschrijving fietst u langs de oevers van de Ouwe Gouwe.
Op verschillende plaatsen krijgt u uitleg en toelichting door deskundigen van Stad & Lande en kunt u eventueel (op eigen kosten) de deelnemende musea bezoeken.

U kunt starten in Dreischor, Zierikzee of Brouwershaven.
De route is in totaal 46 km (in te korten tot 35 km).
Doe mee met deze boeiende Stad & Lande-activiteit en geef u op!

Kosten €2,50 per deelnemer, vooraf te voldoen via NL68 INGB 0000 390482 t.n.v. Stad & Lande ondervermelding van “Fietstocht”.

  • Graag vermelding van uw naam, telefoonnummer, het aantal personen waarmee u wilt deelnemen, uw gewenste startplaats en eventuele starttijd.
  • Start tussen 10.00 en 11.30 uur, aankomst tot 15 uur. U kunt starten in Dreischor, Zierikzee en Brouwershaven. Na inschrijving ontvangt u enkele dagen van te voren uw toegekende starttijd en de exacte startlocatie.
  • Er kan individueel, per huishouden of per groepje van 2 worden aangemeld (e.e.a. is afhankelijk van de landelijke coronarichtlijnen).
  • Kinderen zijn meer dan welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top