Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Gratis Stad  & Lande wandeling ‘Zierikzee 75+1 jaar Bevrijd, zaterdag 8 mei 2021

VOLGEBOEKT

Vorig jaar herdacht Nederland 75 jaar Bevrijding. Terwijl de rest van Zeeland al in het najaar 1944 was bevrijd, werd op Schouwen-Duiveland nog fel gestreden. Pas op 8 mei 1945 gaf de laatste Duitse soldaat zich eindelijk over.

Hoe is het Zierikzee vergaan voor, tijdens en vlak na de oorlogsjaren 1940-1945 en welke sporen uit die tijd zijn nu nog steeds zichtbaar?

Deze Stad & Lande-wandeling geeft hierop het antwoord en vertelt u tevens over inundatie, evacuatie, collaboratie, verzet en vervolging maar ook over de bevrijding en herstel.

Met het routeboek in de hand loopt u, geheel coronaproof, 1,5 uur door het prachtige Zierikzee. U komt meer te weten over de plaatsen en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in de WOII. Bekijk de sporen die nu nog steeds zichtbaar zijn en waar u misschien altijd aan voorbijloopt….

Doe mee met deze boeiende Stad & Lande activiteit!

Iedereen is welkom, leden en niet leden.

Mogelijkheid tot vrijwillige bijdrage aan het eind van de route.

  • Graag vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u wilt deelnemen. Ook is het mogelijk een voorkeurstijdstip voor de start aan te geven.
  • Start tussen 12.30 en 14.00 uur, iedere 3 minuten wordt er gestart.
  • Na inschrijving ontvangt u van ons uw toegekende starttijd en startlocatie.
  • Er kan individueel, per huishouden of per groepje van 2 worden aangemeld (e.e.a. is afhankelijk van de landelijke coronarichtlijnen).
  • Kinderen zijn meer dan welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top