Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Vrijdag 20 september 2019, Stad & Lande bejubelt Brouwerhaven

Jubileumevenement om Brouwershaven te zien, te voelen én te proeven!

‘Brouwershaven en de Plekken van Plezier’ is de vierde activiteit in het jubileumprogramma van Stad & Lande dat in 2019 haar 80-jarig bestaan viert. Ook deze activiteit is toegankelijk voor alle belangstellenden, leden en niet-leden.

Dat Brouwershaven behalve voor veel toeristen ook voor inwoners van Schouwen-Duiveland een onontdekte parel is, dat steekt Stad & Lande. Dit 80-jarig jubileum, met tal van activiteiten is een uitstekende gelegenheid om Brouwershaven eens extra aantrekkelijk te presenteren en iedereen uit te nodigen om de smalstad te komen bewonderen. Korter kunnen de organisatoren van de heemkundige vereniging Stad & Lande het programma van vrijdag 20 september niet samenvatten: Bezoek en bewonder de binnen-tentoonstellingen, beleef de buitenwandeling en proef Bourgondisch Brouwershaven.

Vanaf 13.00 uur gaan de deuren open van het Brouws Museum aan de Haven Zuidzijde 15 voor de tentoonstelling ‘Het Laatste Oorlogsjaar’, waarin speciaal aandacht besteed wordt aan het werk Jan Verhoeff, één van de mannen van de Tien van Renesse. De tentoonstelling is op eigen gelegenheid en vrij te bezoeken.

Belangstellenden voor de attractieve gratis wandelroute door Brouwershaven melden zich (na opgave vooraf) om 16.00 uur bij de ijsbaan aan de Poortdijkdam tegenover de brandweerkazerne. De wandelroute eindigt om 17.00 uur in de Nicolaaskerk. Daar worden de deelnemers en alle andere belangstellenden ontvangen met een hapje en een drankje door de voorzitter van de jubileumcommissie van Stad & Lande. Hierna kan de RTM-tentoonstelling en de presentatie “Brouw, een Plek van Plezier” bekeken worden. Deze bijzondere presentatie is geïnspireerd op het landelijke thema van de aanstaande Monumentendag.

Om 19.00 uur kunt u aanschuiven bij de gezellige Bourgondische maaltijd in het
pop-uprestaurant in de Nicolaaskerk (na opgave vooraf). U kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Hier wordt een bescheiden bijdrage voor gevraagd van acht euro.

Bekijk ook:

Lid worden

Ik wil lid worden

Ik wil lid worden van een vereniging die graag behoudt wat goed is en meedenkt over hoe vernieuwingen met respect voor het verleden kunnen worden uitgevoerd. Bovendien ontvang ik dan drie maal per jaar een fraai en informatief tijdschrift en jaarlijks de Kroniek met verdiepende artikelen over de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Er zijn twee ledenvergaderingen per jaar en verschillende activiteiten waaraan u mee kunt doen. Iedereen kan lid worden voor maar € 25,- per jaar. Maar veel leden betalen vrijwillig een hoger bedrag.

Zelf bijdragen

Wie lid wordt garandeert zichzelf van een bijna doorlopende stroom inspirerende inspiratie. Jaarlijks drie magazines,
de Kroniek en twee ledenvergaderingen waar wij u graag ontmoeten. Uw jaarbijdrage is bescheiden: € 25,00.

Help mee

Kennis, feiten en nieuws verzamelen, signaleren, grondig onderzoeken in de praktijk en in de boeken, fotograferen, oplossingen bedenken, schrijven en publiceren. Schouwen-Duiveland is een dankbaar onderwerp en verdient uw fanatieke bijdrage!

Doneer

Periodiek schenken en nalaten. Weet dat uw donatie blijvend effect heeft in onze vereniging. Ontdek hoe aantrekkelijk schenken kan zijn. Wilt u nalaten? Lees hier hoe u met uw legaat de vereniging duurzaam versterkt.

Word lid

Stad en Lande kan uw hulp uitstekend gebruiken. Door in commissies met kennis bij te dragen, door te doneren (ontdek de (ook fiscaal) aantrekkelijke mogelijkheden) of door lid te worden; dat kan al vanaf € 25 per jaar.

Back To Top